انواع روش مهاجرت به کشور عمان
بیشتر مواقع افراد به دنبال آرامش، کار و رفاه، مهاجرت رو انتخاب میکنن. عمان هم از اون دسته کشورهاییه که به دلیل شرایط مناسب اقتصادی، اجتماعی و همچنین پذیرش بالای مهاجران، هر ساله به عنوان مقصد مهاجرت بسیاری از افراد، انتخاب میشه.
بهتره بدونین که عمان از لحاظ درآمد سرانه ملی جزو 40 کشور اول جهانه و مردم قدرت خرید بالایی دارن. مهمتر از همه این که در سال 2019 به عنوان یکی از ۱۰ کشور امن برای زندگی و سفر انتخاب شده. این آمارها فقط بخش کوچیکی از این کشور شگفتانگیز و دوست داشتنی رو توصیف میکنه و نکات مثبت مهاجرت به عمان خیلی بیشتر از این حرفهاست.
اگه به دنبال مهاجرت به عمان هستین، میتونین از روشهای مختلف این کار رو انجام بدین. توی این مقاله قصد داریم انواع روشهای مهاجرت به عمان رو به شما معرفی کنیم.
معرفی کشور عمان

عمان یه کشور ثروتمند در شبه جزیره عربستانه. این کشور عربنشین، حکومت پادشاهی داره و تونسته یک زندگی ایدهآل رو برای شهروندانش ایجاد کنه. عمان درآمد سرانه بالایی داره و تورم توی این کشوره صفره.
اگه به پیشینه تاریخی عمان نگاهی بندازین متوجه میشید که همیشه از تنشها دور بوده و با هیچ کشوری سر جنگ نداره. به همین دلیل به عنوان یه کشور صلحطلب خاورمیانهای شناخته میشه. با این تفاسیر، عمان، میتونه یه کشور مناسب برای مهاجرت ایرانیها باشه.
اگه با خوندن این مطلب تصمیمتون برای مهاجرت به عمان قویتر شده، پس باید با انواع روشهای مهاجرت به این کشور عربی آشنا بشین.
روشهای مهاجرت به عمان
- مهاجرت تحصیلی
عمان یه نظام آموزشی جدید و البته مدرن داره که امکان تحصیل رو بر پایه جدیدترین روشهای روز دنیا برای دانشجوها فراهم کرده. به همین دلیل، خیلی از افراد علاقه دارن از طریق گرفتن ویزای تحصیلی به این کشور مهاجرت کنن.
- مهاجرت کاری
یکی از رایجترین راههای مهاجرت به عمان، مهاجرت از طریق کاره. برای مهاجرت کاری به عمان میتونین از دو نوع ویزا استفاده کنین:
- گرفتن ویزا به عنوان متقاضی کار
- درخواست ویزا به عنوان همراه
اگه قصد دارین با این روش به عمان مهاجرت کنین، علاوه بر طی کردن مراحل مورد نیاز باید گواهینامه NOC هم داشته باشید. این گواهینامه نشون میده که کارفرمای شما هیچ مخالفتی برای ورود شما به این کشور نداره.
نمیشه گفت گرفتن ویزای کاری عمان سخت یا آسونه! در هر صورت، ورود به هر کشوری قوانین و محدودیتهای خودش رو داره اما با رعایت قوانین زیر، مراحل مهاجرت خیلی آسونتر میشه.
- سن متقاضی حداقل 21 و حداکثر 60 سال
- سابقه حداقل دو سال کار توی شغل مربوطه
- تسلط به زبان عربی
- داشتن حداقل مدرک لیسانس
- تمدید ویزای کاری تا سه ماه بعد از صدور
- پرداخت جریمه در صورت دیرکرد حق تمدید ویزا
- پرداخت تمام و کمال هزینههای ویزا (این هزینه ممکنه متغیر باشه.)
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یا خرید ملک
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، یکی از بهترین راهها به حساب میاد اما نباید ریسکهای این مسیر رو دست کم گرفت. ارزش ریال عمان خیلی بالاتر از ریال ایرانه و سرمایه ایرانی نمیتونه با ریال عمان، رقابت کنه. اما موقعیت خوب این کشور از نظر ثبات سیاسی و اقتصادی، منابع طبیعی موقعیت جغرافیایی به اندازهای خوبه که میتونه هر شخصی رو برای انجام این کار وسوسه کنه.
اگه قصد دارین از این راه به عمان مهاجرت کنین، میتونین از طریق خرید ملک، ثبت شرکت، خرید اوراق قرضه، سهام و سپردههای بانکی این کار رو انجام بدین.
- مهاجرت از طریق ورزش
دولت عمان، علاقه زیادی به جذب ورزشکار داره تا بتونه سطح ورزشی این کشور رو بالا ببره. به همین دلیل، ورزشکارهای حرفهای رو با پیشنهادهای مالی شگفتانگیز، دستمزدهای نجومی و پاداشهای خیلی زیاد سمت خودش جذب میکنه.
اما مهاجرت به عمان از طریق ورزش یک سری شرایط داره:
- حضور حداقل دو سال سابقه ورزش حرفهای در میادین جهانی
- اثبات ارتقا سطح ورزشی این کشور در داخل و خارج از طرف ورزشکار
- داشتن سابقه یه سال ورزش در سطح بینالمللی و یه سال ورزش در سطح داخلی

- مهاجرت از طریق پناهندگی
بیشتر افرادی که با این روش مهاجرت میکنن به خاطر یک سری از مسائل سیاسی، اجتماعی، نژادی و مذهبی میترسن به کشورشون برگردن.
البته مهاجرت از طریق پناهندگی اصلا مناسب نیست و پیشنهاد نمیشه. پناهنده بعد از ورود به خاک عمان باید اول خودش رو به پلیس معرفی کنه و برای مدتی توی کمپ مهاجرها زندگی کنه. افراد پناهنده حق کار و تحصیل توی این کشور رو ندارن.
- مهاجرت از طریق ازدواج
عمان خیلی کشور قانونمندیه و یک سری شرایط برای مهاجرت از طریق ازدواج داره:
- داشتن سن حداقل 20 سال برای تبعه عمان
- مرد غیر عمانی در صورت ازدواج با زن عمانی نمیتونه اقامت عمان رو بهدست بیاره.
- حضور زوجین 14 روز قبل از ازدواج رسمی در عمان
- اثبات علاقه زوجین و صوری نبودن ازدواج
- زن غیر عمانی باید حداقل 10 سال در عمان زندگی کنه و یه فرزند پسر داشته باشه تا اقامت این کشور بهش داده بشه.
- در صورتی که همسر زن غیر عمانی فوت کنه یا طلاق بگیره و خانم با یه غیر عمانی ازدواج مجدد نکنه، میتونه اقامت عمان رو بهدست بیاره.
- مهاجرت از طریق تولد در عمان
یکی از راههای مهاجرت به عمان و گرفتن اقامت این کشور، داشتن شناسنامه عمانیه. البته این سیستم توی کشورهای دیگه هم اجرا میشه.
به این شکل که اگه یه کودک تو کشور مورد نظر متولد بشه، امتیازاتی بهش تعلق میگیره. اما شرایط عمان یک مقدار متفاوته و باید حتما پدر یا مادر کودک، عمانی باشن.
البته استثناهایی هم وجود داره. برای مثال اگه پدر و مادر کودک، مشخص نباشه یا پدر و مادر عمانی، کودک رو از کشور دیگهای به فرزندی قبول کرده باشن، دولت عمان تابعیت رو به کودک میده.
شرایط اخذ ویزای کادر درمان به ویژه پرستاران
تو سالهای اخیر، درخواست استخدام کادر درمان برای عمان خیلی بیشتر از قبل شده و البته دولت عمان هم شرایط خوبی برای اونها در نظر گرفته.
اگه قصد داشته باشید به عنوان پزشک به عمان مهاجرت کنین باید قوانین زیر رو رعایت کنین:
- شرکت توی مصاحبه ویوا VIVA عمان
- شرکت توی آزمون پرومتریک (Prometric)
- استعلام اولیه رزومه یا CV که شامل همون سابقه تحصیلی و مدارک میشه
- گرفتن ویزای کار Work Visa
- گرفتن پیشنهاد شغلی
اگه به عنوان پرستار میخواین به عمان مهاجرت کنین، باید قوانین زیر رو رعایت کنین:
- داشتن حداقل مدرک لیسانس
- سن کمتر از 45 سال
- قبولی توی امتحان پرومتریک عمان (prometric exam)
- گرفتن پیشنهاد شغلی
- داشتن به آیتلس حداقل 5
- انجام دیتا فلوی عمان (dataflow)
- شرکت تو مصاحبه ویوا
- داشتن حداقل 3 سال سابقه کاری
مهمترین مدارک برای مهاجرت کادر درمان
- اسکن واضح تصویر پاسپورت امضا شده و معتبر
- اصل و ترجمه شناسنامه کادر درمان
- اصل و ترجمه مدرک تحصیلی
- اصل و ترجمه ریز نمرهها
- اصل و ترجمه پروانه مطب یا پروانه دائم پزشکی برای پزشکها
- اصل و ترجمه گواهی نظام پرستاری (ویژه پرستارها)
- اصل و ترجمه گواهی اشتغال به کار